Kancelarija za KiM: Hapšenje u Medragovcu, poslednji očajnički pokušaji zločinačkih struktura u Prištini

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije osuđuje nastavak terora nad Srbima na Kosovu i Metohiji, i zahteva hitno oslobađanje Milene Milojković i Miloša Ivkovića iz Medveđe koji su brutalno oteti od strane takozvane kosovske policije prilikom porodične posete u selu Medregovac.

„Ekstremisti iz Prištine naložili su čak da se deci zabrani da posećuju svoje roditelje na Kosovu i Metohiji, što dodatno potvrđuje da njihova jednostrana destabilizacija nema za primarni cilj bilo kakav trgovinski ili politički obračun sa Beogradom, već da je reč o zločinačkom planu da se Srbi izlože svim mogućim pritiscima kako bi se iselili iz naše južne pokrajine“, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Iz Kancelarije apelujemo na srpski narod na Kosovu i Metohiji da bude strpljiv i izdrži, jer će, naglašava se, u predstojećim danima sasvim sigurno biti novih pojedinačnih provokacija i pritisaka sa ciljem da se naš narod onespokoji i zastraši.

„Ovo su poslednji, očajnički pokušaji šovinističkih struktura u Prištini da obezbede svoj politički opstanak, i pravi način da im se uzvrati jeste da se na pritiske ne odgovara strahom i panikom, već stamenim i prkosnim građanskim otporom i nesalomivošću, jer naš narod ni u težim situacijama nije dozvoljavao da zlo i fanatizam preobučenih terorista prevladaju.

Država Srbija i Kancelarija za Kosovo i Metohiju će svima koji na ovaj način budu izloženi nasilju i nepravdi pružiti svu potrebnu pravnu i drugu pomoć“, zaključuje se na kraju saopštenja.