Српска листа: Неосновано хапшење Силване Арсовић нови притисак на Србе

Поводом полицијског задржавања Силване Арсовић, дугогодишње сараднице убијеног Оливера Ивановића, Српска листа позива међународне институције да спрече насилничко понашање власти у Приштини.

„Најновијим хапшењем и неоснованим притварањем наше суграђанке Силване Арсовић, која је позната као искрен пријатељ убијеног Оливера Ивановића, наставља се институционално насиље и притисак на Србе на Косову и Метохији. Циљ овог неоснованог лишења слободе је покушај да се пажња јавности скрене са одлуке косовских институција да се забрани дистрибуција робе на северу Косова и Метохије и тиме Србима отежа живот и грађани застраше и приморају да напусте своја огњишта”, каже се у саопштењу Српске листе после одређивања притвора дугогодишњој сарадници убијеног Оливера Ивановића.

Српска листа, како се даље каже у саопштењу, у име Срба на Косову и Метохији „апелује на све међународне институције да спрече насилничко понашање косовских институција према Србима, јер су тензије високе а ситуација критична, те је немогуће у оваквим околностима сачувати мир и присебност грађана”, позивајући у исто време Србе да остану „суздржани на провокације које су свакодневне, како не би дали повода за било какво насиље над нашим народом“.

„Право на живот и слободу је нешто што нам припада по свим међународним нормама, као и право да будемо своји на својим огњиштима”, закључује се у саопштењу Српске листе.

А.Ћ.