АП „Јанићије Поповић“ побрало бројне награде на фестивалу у Прокупљу

Аматерско позориште „Јанићије Поповић“ Дома културе „Грачаница“ добило је пет награда за предеставу „Буди то што јеси“ на овогодишњем  „Лектирићи EX YU фесту“ у Прокупљу, за главну женску, главну мушку и споредну мушку улогу, док је цео глумачки ансамбл освојио треће место и „Специјално признање  за колективну игру“.

Невена Недељковић је награду за главну женску улогу добила за улогу Приповедача, Марко Ђекић је добио награду за улогу Глисте, Стефан Максимовић који у представи игра лик слона награђен је за епизодну мушку улогу.

Буди то што јеси, део из представе

„Најпре желим да честитам овој деци на наградама. Ове награде су за мене лично потврда да смо урадили озбиљан посао, оне утолико добијају на значају уколико се узме у обзир чињеница да је наш глумачки ансамбл један од најмлађих на фестивалу”, рекао је редитељ представе глумац Дечјег позоришта из Суботице Бошко Бошков.

Победник овогодишњег „Лектирићи EX YU феста“ је Културни центар из Сурдулице са представом „Пепељуга у земљи чуда“. Друга награда припала је Основној школи „Петар Кочић“ из Инђије за представу „Аудиција“, а трећу награду понело је АП „Јанићије Поповић“ са луткарском представом „Буди то што јеси“.

„Лектирићи EX YU фест“ је шести по реду и трајао је од маја до новембра 2018. године. Окупио је позоришне ансамбле из Инђије, Сурдулице, Грачанице, Прокупља, Бруса, Криве Паланке, Лознице, Ниша, Београда, Лесковца.