AP „Janićije Popović“ pobralo brojne nagrade na festivalu u Prokuplju

Amatersko pozorište „Janićije Popović“ Doma kulture „Gračanica“ dobilo je pet nagrada za predestavu „Budi to što jesi“ na ovogodišnjem  „Lektirići EX YU festu“ u Prokuplju, za glavnu žensku, glavnu mušku i sporednu mušku ulogu, dok je ceo glumački ansambl osvojio treće mesto i „Specijalno priznanje  za kolektivnu igru“.

Nevena Nedeljković je nagradu za glavnu žensku ulogu dobila za ulogu Pripovedača, Marko Đekić je dobio nagradu za ulogu Gliste, Stefan Maksimović koji u predstavi igra lik slona nagrađen je za epizodnu mušku ulogu.

Budi to što jesi, deo iz predstave

„Najpre želim da čestitam ovoj deci na nagradama. Ove nagrade su za mene lično potvrda da smo uradili ozbiljan posao, one utoliko dobijaju na značaju ukoliko se uzme u obzir činjenica da je naš glumački ansambl jedan od najmlađih na festivalu”, rekao je reditelj predstave glumac Dečjeg pozorišta iz Subotice Boško Boškov.

Pobednik ovogodišnjeg „Lektirići EX YU festa“ je Kulturni centar iz Surdulice sa predstavom „Pepeljuga u zemlji čuda“. Druga nagrada pripala je Osnovnoj školi „Petar Kočić“ iz Inđije za predstavu „Audicija“, a treću nagradu ponelo je AP „Janićije Popović“ sa lutkarskom predstavom „Budi to što jesi“.

„Lektirići EX YU fest“ je šesti po redu i trajao je od maja do novembra 2018. godine. Okupio je pozorišne ansamble iz Inđije, Surdulice, Gračanice, Prokuplja, Brusa, Krive Palanke, Loznice, Niša, Beograda, Leskovca.