Нова балон сала за децу и спортисте из Доње Гуштерице и околине

Председник општине Грачаница, Срђан Поповић свечано је пресецањем врце, у присуству великог броја ученика, мештана и диреткора ОШ “Кнез Лазар“, Драгана Максимовића отворио спортску „Балон салу“ у Доњој Гуштерици, површине близу 1.200. квадратних метара.

Балон сала прва је оваквог типа у овом делу општине Грачаница, својим димензијама задововаљава све стандарде, а користиће се за потребе школе и грађана који се спортом баве аматерски или професонално, као и за одржавање спортских дешавања.

Према речима председника Општине Грачаница Срђана Поповића, нова балон сала највише ће значити младим људима јер ће им омогућити да своје спортске активности свакодневно обављају у најобљим условима.

„Овај објекат највише ће значити мештанима Доње и Горње Гуштерице, Добротина и Ливађа јер ће омладина имати најадекавтније услове за спротске активности и правилно развијање. Као што сам и много пута рекао омладина је наша будућност и наш опстанак на овом простору“, рекао је Поповић.

Директор ОШ „Кнез Лазар“ Драган Максимовић истакао је да је ово велики пројекат како за школу, тако и за мештане Доње Гуштерице и околних села.

Спортска балон сала изграђена је захваљујући средствима Одељења за образовање општине Грачаница које је за ту намену издвојило 83.000 евра.

Налази се у склопу дворишта ОШ „Кнез Лазар“. Металне је конструкције покривена церадом, а унутар објекта постављена је вештачка трава. Погодна је за мали фудбал.

Утакмица у Балон сали, фото: Инфо служба, Општина Грачаница

Након свечаног отварања одиграна је ревијална утакмица између представника Општине Грачаница и наставника ОШ „Кнез Лазар“ који су обукли мајице, које су осликане како би представиле тешку ситуацију у којој живе Срби после одлуке Приштине да уведе таксе на српске производе.