AP „Janićije Popović“ gostuje u Beogradu

Predstave „Kući“ i „Nasmejani snovi“, Amaterskog pozorišta „Janićije Popović“ iz Gračanice biće izvedene u Beogradu, u petak 7. decembra u 20 časova u prostorijama UK „Vuk Stefanović Karadžić, dok će u subotu, takođe u 20 časova, na kamernoj sceni Pete beogradske gimnazije biti odigrana predsatava „Kući“. saopšteno je iz Doma kulture u Gračanici.

Predstava „Kući“ prema tekstu Ljudmile Razumovske, a u režiji Mihaila Laptoševića je priča o napuštenoj deci, njihovoj potrazi za porodicom, nesrećama i nedaćama koje su ih zadesile na tom putu. Kroz sudbine dece koje srećemo u ovoj uzbudljivoj predstavi otkriva se čitav jedan svet života bez roditelja pun siromaštva, kriminala, svet u kome se preživljava zahvaljujući prostituciji, prosjačenju, krađi.
„Nasmejani snovi“, u režiji Boška Boškova, je priča o tinejdžeru Trapavku koji je nesrećno zaljubljen u  devojku koja voli drugog.  Predstava govori o ljubavi i snovima koji se mogu ostvariti samo ukoliko u njih verujemo.

Gostovanje dece iz Gračanice se održava u okviru projekta „Otvorimo zavesu“ koji je podržala Kancelarija za Kosovo i Metohiju.