Гостовање Аматерског позоришта „Јанићије Поповић“ у Београду

Глумци Аматерског позоришта „Јанићије Поповић“ из Грачанице, у препуној сали Установе за културу Вук Стефановић Караџић у Београду, извели су представу „Кући“, саопштено је из Дома културе у Грачаници.

 Пре изласка на сцену младих глумаца из Грачанице, приказан је кратак филм који су ученици Пете београдске гимназије снимили крајем септембра, када су посетили своје колеге на Косову и Метохији и извели представе „Буба у уху“, „Затворски блуз“ и „Сан смешног човека“.

„Кући“, део из представе

После представе глумаца аматера из Грачанице „Театар 5“ аматерско позориште Пете беогадске гимназије извео је представу „Опера за три гроша“

„За ове младе људе, никакве границе не постоје. Нема тих баријера које ће спречити и забранити младим глумцима из Грачанице и Београда да се друже и да негују позоришну уметност. Знам да није лако, али ова посета много значи и за Београд и за Грачаницу“ – рекао је Зоран Ракић, управник „Театра 5“.

„Лепо нам је било овде, видели смо пуно тога, али је најважније да смо добро одиграли представу“ – рекла је Милица Максимовић, која у представи „Кући“ игра улогу Tамног aнђела“.

У посети Народном дому Скупштине Србије

Током боравка у Београду деца глумци из Грачанице, посетили су Народну скупштину Републике Србије, Музеј Николе Тесле, Калемегдан. Гостовање деце глумаца из Грачанице је одржано у оквиру пројекта „Отворимо завесу“ који је подржала Канцеларија за Косово и Метохију.