Париз: Мустафа и Пацоли на конференцији против трговине оружјем

Министар унутрашњих послова, Екрем Мустафа у друштву првог потпредседника владе и министра иностраних послова Косова, Беџета Пацолија, присуствује министарској конференцији о борби против трговине ватреним оружјем у Паризу. Конференција се одржава као франко-немачка иницијатива за контролу лаког и малокалибарског наоружања.

Министар Мустафа је обраћајући се скупу образложио приоритете Косова у погледу контроле и смањења лаког и малокалибарског наоружања као и о акцијама против његове илегалне трговине.

„Наша земља има за циљ да до 2024. године елиминише феномен илегалног оружја, гарантујући тиме и доприносећи сигурнијем окружењу за грађане земље и региона“, рекао је Мустафа.

Министарска конференција у Паризу

Ова иницијатива је део берлинског процеса и првенствено је намењена подршци и смерницама за контролу малог оружја и лаког наоружања назападном Балкану.

На министарској конференцији у Паризу учествују министри унутрашњих и иностраних послова са територије западног Балкана, саопштено је из Министарства унутрашњих пословавладе Косова.