За основце из Батуса, бољи и квалитенији услови за рад

Председник општине Грачаница Срђан Поповић обишао је данас са сарадницима реконструисану Основну школу „Вук Караџић“ у Батусу и поручиода је улагање у образовање на врху приоритета локалне самоуправе.

 „Реконструкција школе у Батусу је доказ да брига за најмлђе остаје приоритет и у будућности, а ми ћемо наствити да радимо на томе да деца имају најбоље услове за одрастање“, истакао је Поповић.

Школа у Батусу, фото: Општина Грачаница, (инфо служба)

У школи у Батусу, средствима Општине Грачаница, извршена је реконструкција крова, комплетне фасаде, тротоара око објекта, урађена надстрешница и сређен је улаз.Вредсност радова износио је 21. 242 евра, а новац је издвојило општинскоОдељења за образовање.

У истуреном одељењу ОШ „Вук Караџић“ у Батусу наставу од предшкослског узраста до четвртог разреда похађа близу педесеторо деце. Директорица школе Зорица Талић истиче да захваљујући средствима Општине Грачаница сада имају све услове за рад.

„Имамо 25 предшколаца и 19 ученика до четвртог разреда. Прошле године смо добили и парно грејање, тако да су обезбеђени сви услови за успешан рад“, рекла је Талићева.

Делегација општине Грачаница, обишла школу у Батусу

„Од шест села у овом делу општине Грачаница, у Батусу је највише деце и веома смо поносни због тога. Опшитна Грачаница показује да проблеме решава, а доказ је и ова реновирана школа“, рекао је    одборник Скуштине Општине Грачаница из Батуса, Иван Савић.