Двери траже ванредну седницу Народне скупштине о КиМ

Српски покрет Двери захтева ванредну седницу Народне Скупштине РС на тему Косова и Метохије, јер, оцењују из овог покрета, све оно што се тамо дешава очито не може да се реши под посредством ЕУ.

Крајње је лицемерно да ЕУ не реагује и допушта овакво понашање Приштине. Потпуно је неприхватљиво формирање било какве војске Косова, као и даље малтретирање грађана подизањем царинских такси и доношењем других мера сепаратистичких власти у Приштини које угрожавају нормалан живот на Косовуи Метохији. Пружамо пуну солидарност и подршку српском народу на Косову и Метохијии одбацујемо све тајне преговоре и игре које иза сцене воде Александар Вучић и Хашим Тачи.

Двери инсистирају на пуном поштовању Устава Србије и Резолуције 12 44 СБ УН и противимо се било каквом договору који би водио ка чланству Косова у УН. О свему може да се преговара, а пре свега о нормализацијиживота на КиМ, али не и о територијалном интегритету  и суверенитету Србије. Просто је невероватно да стање  на КиМ још увек није темав анредног заседања НС РС.