Одаловић: Добро је ако је неко позвао Харадинаја да одустане

Генерални секретар Министарства спољних послова ВељкоОдаловић рекао је за РТС да би волео да је вест из Приштине, да неће бити нових мера против Београда, продукт ангажовања ментора и спонзора Рамуша Харадинаја. Одаловићје нагласио да Харадинају није требало дозволити егзибиционизам који спроводи према Србима истичући да се он игра ватром.

Рекао је да је и сам Харадинај раније говорио да ће чинити онако како буду рекли Американци и да он покушава да добије подршку за игру којом се игра а то је формирање војске.

„Све чине да би унели што више страха и несигурности за Србе на КиМ“, додао је Одаловић и навео да су Срби добро организовани и да шаљу јасне поруке да ће издржати.

Каже и да их држава Србија неће оставити и поручује да би живот тих људи требао да се врати на стање од пре 20 година, јер после погрома Срби се осећају несигурно, не знају да ли ће им неко пленити аутомобиле или дали ће им дозволити да улазе и излазе са КиМ, или увести неке мере које се односе на динар…

Вељко Одаловић, осврћући се на таксе на српске производе које је увела Приштина, подсећа да је Унмик потписник Цефта споразума у име Приштине и да се та организација понаша као да је се то не тиче.

Поручује да то није добро и да би проблем био другачије перципиран да је Унмик рекао властима у Приштини да не могу да крше Цефтаспоразум јер су га они потписали.

(РТС)