Штампа на српском у читаоници Дома културе Грачаница све до укидакња такси на робу из Србије

Дом културе „Грачаница“ и Удружење новинара Србије обавештавају грађанство да у читаоници „Даринка Јеврић“ која је смештена у склопу ове установе могу читати дневну и недељну штампу на српском језику.

Грађани на Косову и Метохији су први пут од сукоба 1999. године, у оволико дугом периоду, остали без штампе. Подсећамо, да је због увођења таксе од 100 % на робу из централне Србије, коју су косовске институције увеле пре 20 дана, онемогућена и достава штампе. Србима, Бошњацима, Горанцима и Албанцима ускраћено је право на информисање, а многима је онемогућена и дневна навика куповања штампе.

Удружење новинара Србије најоштрије је осудило овакво угрожавање права на информисање на матерњем језику, те је у сарадњи са Домом културе „Грачаница“ организовало набавку и достављање по једног примерка најтиражнијих дневних и недељних листова.

Дом културе „Грачаница“ обавештава све своје кориснике да од данас па све до укидања такси, у читаоници „Даринка Јеврић“ могу читати своје омиљене дневне и недељне новине од 12 до 19 часова.