Тачи на свечаности у Приштини: Највеће је задовољство бити врховни командант БСК-а

Председник Косова, Хашим Тачи је на централној свечаности поводом трансформације Безбедносних снага Косовва у војску, данас касно поподне у Приштини изјавио да је „ затворен процес започет пре много година на заокруживању косовске државности. 

“Ми смо направили важан корак ка крају наше државе, пошто је војска стуб државе. То је заслуга, пре свега, сваког члана КБС-а, њиховог рада и њиховог професионализма“, рекао је Тачи.

Председник Косова који се истовремено и врховни командант  рекао је да КБС није само војска, већ је постала институција од највећег поверења на Косову.

„Постала је институција која најбоље представља вредности Косова, нашег друштва. Коегзистенција, солидарност, посвећеност и професионализам су вредности КБС-а, али и целог друштва „, рекао је Тачи.

Посебна захвалност је изразио и свим члановима Скупштине Косова, који су својим гласањем отворили пут за трансформацију КБС-а у војсу.

„Трансформација Косовских снага безбедности биће у сарадњи и координацији са НАТО-ом и нашим партнерима у свету који желе изградити трајни мир на Косову и нашем региону“, рекао је Тачи.

Истакавши да је током своје каријере имао разне позиције и обављао разне задатке међу онима које му представљају највеће задовољство је да буде врховни командант Косовских снага безбедности“, рекао је Тачи.