На позив Независног синдиката, Британска амбасада на Косову помаже у одабиру директора РТК

Британска амбасада је изразила спремност да помогне косовском Одбору за Радио и Телевизију  како би се изабрао генерални директор РТВ Косова (РТК). Ова амбасада, кроз меморандум са Скупштином и Владом Косова, такође је понудила своју подршку конкурсу који је отворен 19. новембра, али уопште није била позвана да учествује у овом процесу, пише данас приштинска Коха Диторе.

Подсетивши да је конкурс отказан јер су само два од пет кандидата, испуњавала услове постављене у њему, коха напомиње да је начин постављања критеријума за конкуренцију и напредак процеса условио реакције и опозиционих посланика и независног синдиката РТК, који су затражили да процес избора директора јавног сервиса буде транспарентан.

На основу тога, Независни синдикат РТК је затражио од Британске амбасаде да прати овај процес.

 „За запослене у косовском јавном сервису, важна је подршка Британске амбасаду по питању конкурса за место генералног директора РТК,  за који се очекује да поново буде објављен због неуспеха у првом покушају. Позиција генералног директора РТК је најважнија од свих осталих позиција у овој установи, и више је него неопходно, да се конкуренција за ову позицију реализује уз пуну транспарентност “, наводи се у захтеву синдиката.

Британска амбасада на Косову је одговорила на захтев нагласивши да су „понудили своју помоћ и изразила своју спремност за учешће уколико буде позвана од стране Одбора јавног емитера.

(коха.нет)