Суснежица и снег се поново враћају

Данас се до краја дана очекује киша у већем делу земље, а већ од уторка суснежица са снегом, најпре у планинским подручјима, а потом и у осталим крајевима. Јутарња температура у слабом минусу, највиша дневна око петог подеока Целзијусове скале, саопштено је из РХМЗС.

Јаче наоблачење с кишом, на планинама и са суснежицом и снегом, ујутро и пре подне најпре ће захватити север и запад Србије, а после подне и увече ће се проширити на остале крајеве уз истовремено престанак кише и делимично разведравање на северу. Ветар умерен, повремено и јак, ујутро југозападни, током дана у скретању на северозападни. Најнижа температура од 0 до 7 °С, а највиша од 8 до 13 °С. У току ноћи уз пад температуре краткотрајан снег могућ је понегде и у нижим пределима.

УТОРАК: Ујутро местимично слаб мраз. У току дана умерено до потпуно облачно, хладније и у већини места суво, само понегде са краткотрајном суснежицом или снегом. Ветар слаб и умерен, на истоку повремено јак, северозападни. Најнижа температура од -2 до 2 °С, а највиша од 2 до 5 °С.

СРЕДА: Ујутро местимично слаб мраз. У току дана умерено до потпуно облачно, хладније и у већем делу суво, само понегде са краткотрајном суснежицом или снегом. Ветар слаб и умерен, на истоку повремено јак, северозападни. Најнижа температура од -4 до 0 °С, а највиша од 1 до 5 °С.

ЧЕВРТАК: Ујутро местимично слаб мраз и краткотрајна магла. Током дана мало и умерено облачно и суво. Ветар слаб и умерен, западни и југозападни. Јутарња температура од -4 до 1°С , највиша дневна од 2 до 7 °С.