Пројекција филма „Укључи се“ НВО Комуникација за развој друштва

НВО „Комуникација за развој друштва“ (ЦСД) организовала је пројекцију друштвено ангажованог филма „Укључи се“ која је данас одржана у Грачаници.

Филм говори о важности грађанског активизма, како на релацији грађани – цивилно друштво – институције, тако и за свакодневни живот грађана у једном друштву.  Настао је у сарадњи НВО „Комуникација за развој друштва“ и „Омониа“, а у продукцији портала Грачаница онлајн.

„Ово је била наша последња активност за ову годину, али и у оквиру прорам који смо спроводили са нашим партерима Организацијом Олоф Палме интернационал центар у Приштини и овим стављамо тачку на 2018. годину“, рекао је директрор НВО ЦСД, Иван Николић.

Директор Мреже за грађански активизам Иван Тодоровић, представљајући рад мреже истaкао je да је настала као потреба за формализацијом односа 13 невладиних организација које раде и послују са шест општина са српском већином, које се налазе на југу Косова.

 

„Сврха постојања мреже је да ради са српским цивилним сектрором који  послује на југу Косова. Моја идеја је да што више радимо са организацијама које су у мрежи како би и њих укључилли у рад“, нагласио је Тодоровић.

Друштвено ангажовани филм „Укључи се“ део је пројекта „Јачање демократије кроз активно учешће грађана на Косову“ који је „Комуникација за развој друштва“ спровела уз финансијску подршку Olof Palme International Centra, чија је канцеларија у Приштини.

И.М.