Ђурић: Приштина убиство Ивановића злоупотребљава у политичко пропагандне сврхе и обрачун са Србијом

Позивам Хашима Тачија да домаћој и међународној јавности именом и презименом каже ко је убица Оливера Ивановића и за то понуди чврсте доказе, а не лажне вести и провокације, као што је то данас учинио на новогодишњој конференцији за медије, каже шеф Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

Ђурић наглашава да Тачи нема доказе за тврдњу да се починици убиства налазе у Београду. Међутм, наглашава да то није спречило Тачија „да на мангупски начин покуша да Србију наведе да се брани од његових бесмислених оптужби“.

„Подсећам да Приштина скоро годину дана одбија да сарађује у истрази убиства Оливера Ивановића, и да је одбила да са нашим истражним органима подели информације које би могле да доведу до расветљавања тог злочина“.

Директор Канцеларије за КиМ каже да Приштина убиство Оливера Ивановића на најсрамотнији начин месецима користи у политичко-пропагандне сврхе у обрачуну са Србима на Косову и Метохији и Републиком Србијом.

„Све то говори о чињеници да Приштини и Хашиму Тачију није и никада није ни било искрено стало да налогодавци и починиоци убиства Оливера Ивановића буду приведени правди“, рекао је Ђурић.

На крају саопштења је закључено да се нечињењем и усмеравањем истраге у погрешном смеру, потврђује да траг до криваца води ка Приштини, а не ка Београду.