Српска листа: Нове таксе, осионост Приштине

Одлука Приштине да се уведу нове таксе, која значи тоталну блокаду дистрибуције српских производа, а сада и међународних брендова, показује осионост албанских политичара и неспособност међународних представника да се казни антисрпско и антицивилизацијско понашање којима се угрожава опстанак српског становништва на Косову и Метохији, саопштила је данас Српска листа.

Српска листа се пита докле ће Европска унија затварати очи над кршењем свих међународних договора и институционалним насиљем над Србима, чиме се најдиректније подрива мир на овим просторима?

„Шта је то што су амбасадори Квинте данас “саветовали” своје пулене када су донели овакву одлуку, постављамо јавно питање, на које нажалост нећемо добити одговор”, наглашава се у саопштењу.

Српска листа позива све амбасадоре, али и лидере Европске уније, и земаља чланица ЕУ да што пре реагују и уразуме Приштину, јер је овакво антисрпско деловање без примера у савременом свету, а угрожавање опстанка једног народа на тлу Европе у 21. веку, мора најхитније бити осуђено и санкционисано.