Српска листа: Нећемо учествовати у раду Скупштине Косова док Приштина не повуче таксе, за нас су гласали Срби, а не Албанци

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Игор Симић, посланик Српске листе

Српска листа неће учествовати у раду Скупштине Косова све док Влада Косова не повуче таксе на робу произведену у Србији, саопштила је Српска листа. У саопштењу се такође наводи да је таксама Приштина угрозила опстанак српског народа на Косову и Метохији.

“Понављаћемо то докле год буде потребно и докле год не схвате сви они који су у Приштини и на Западу навикли да имају своје Србе, да на нас у тој работи не рачунају”, пише у саопштењу Српске листе, у којем се подсећа да су посланици Српске листе у опозицији и да не подржавају предлоге који долазе на дневни ред Скупштине Косова, од „бруталне отмице директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића, пребијања голоруког народа и легалних и легитиминих представника Срба, 26. марта прошле године у Косовској Митровици“.

“Девет посланика Српске листе су мандат добили подршком 90% својих сународника, увек су уз свој народ и неће променити своју одлуку, а један посланик Самосталне либералне странке који је и даље део владајуће коалиције Рамуша Харадинаја и гласа за све што предложе косовски Албанци, нека гласа и даље. За разлику од њега, наши мандати припадају српском народу а не албанском, за нас су гласали Срби а не Албанци”, закључује се у саопштењу Српске листе.

А.Ћ.