„28. јун“ – Прикупљање помоћи за породицу Мајсторовић

У селу Богатић код Шапца живи ветеран рата Ђуро Мајсторовић са својом петочланом породицом. Човек који је пет година бранио наше домове и гледао смрти у очи, осуђен је од стране живота да већ 23 године лута по Србији, од места да места, тражећи адекватан смештај за себе и своје најближе.

Рођен је у Костајници, одрастао и живот провео тамо све до 1995. када бива приморан да напусти своје огњиште са својим народом у већ познатом етничком чишћењу од стране хрватске војске. Живот га преко Оџака доводи до села Богатић, где се Ђуро смешта заједно са својим најмилијима.

Нажалост, породица Мајсторовић ни 24 године после рата нема свој кров над главом, а да ли ће то и даље остати тако, зависи од свих нас. Наиме, у близини Богатића хуманитарна организација „28. јун“ је пронашла мало сеоско имање, на којем би Ђуро, његова супруга Данка и њихови најмилији напокон пронашли дуго очекивани мир и спокој.

„Надам се да ћемо захваљујући добриљ људима и вашим донацијама успети у намери да помогнемо овом храбром борцу војске РСК, да ћемо му заједничким снагама показати да смо захвални њему и свим његовим саборцима на свакој капи крви и зноја коју су пролили да би ми имали миран сан ”, наводи се у апелу за помоћ међунардне хуманитарне организације „28. јун“.

 

Online Donations:

Credit Card: https://28jun.org/#donate

PayPal: https://www.paypal.me/28jun

Donacije iz Srbije:

Ime: 28. JUN

Dinarski racun broj: 265619031000037746

Raiffeisen banka Srbije