Opština Gračanica: Putevi prohodni, soli i rizle ima dovoljno

Uprkos snegu koji veše sati neprestano pada, svi putevi na teritoriji opštine Gračanica su prohodni. Zaostalog snega i dalje ima na kolovozu jer so i rizla koji se posipaju na pojedinim deonicama, zbog niske temperature, ne deluju na način kako bi trebalo, kaže direktor Odeljenja javnih službi opštine Gračanica, Vladica Trajković.

Ekipe za vanredne situacije i Javnih službi opštine Gračanica kao i radnici kompanije koja ima ugovor za održavanje puteva na teritoriji naše opštine su na terenu. Prema rečima direktora Odeljenja za javne službe koji je obišao na teritoriji opštine Gračanica su svi putevi prohodni.

Čistač snega, foto; Opština Gračanica

On je saopštio da je pored raspoložive mehanizacije, od velike pomoći i traktor sa priključnom mašinom za čišćenje snega, koji je nedavno zajedničkim sredstvima opštine i IOM-a doniran Zemljoradničkoj zadruzi i koji se koristi za čišćenje lokalnih ulica gde takođe nasipa so i rizla.

„ Mobilisali smo sve raspoložive ekipe kao i mehanizaciju za održavanje puteva. Mogu da kažem da su svi putevi na teritoriji opštine Gračanica prohodni. Zbog veoma niske temperature so i rizla ne deluju na način na koji bi trebalo na pojedinim putnim pravcima tako da se nadamo da će u toku dana doći do otpljavanja i boljeg reagovanja. Naravno naše ekipe stalno obilaze teren i tamo gde je potrebno dodavaćemo još soli i rizle“, rekao je Trajković.

Iz odeljenja Javnih službi poručuju vozačima da vožnju prilagode uslovima na putu, da se drže propisnog rastojanja između vozila kako bi se osigurala bezbednost u saobraćaju, a radnicima bilo omogućeno da nesmetano rade na održavanju prohodnosti puteva na teritoriji opštine Gračanica, budući da su meterorolozi najvili da će sneg umerenog i jačeg intenziteta padati i naredna tri dana.