„Делије“ обезбедиле помоћ породици Јелене Ђорђевић из Грачанице

Једна од породица обрадована Божићним поклонима и новчаном помоћи навијача Црвене звезде, која је после правосланог Божића подељена деци и социјално угроженим лицима са Косова и Метохије, била је и породица Јелене Ђорђевић, самохране мајке тројице синова.

Причу о Јелени, жртви породичног насиља које је трпела читавих 11 година брака, портал ГрачанцаОнлајн је објавио недавно. После тога,  јавила су се двојица дародаваца који су Василију (12), Андрији (11) и Јордану (6) купили новогодишње пакетиће. Да добри људи постоје, даказује пример звездиних навијача, који су причу о Јелени видели на ТВ Прва и захтевали да управо она и њених тројица синова добију поклоне које су припемиле „Делије“

Малишани су се јако обрадовали поклонима звездиних навијача, фото: И.М. ГрачаницаОнлајн

Јелену са децом затичем кући, склупчали се око термо-пећи која је у овим хладним данима једино грејно тело у њиховом малом изнајмљеном станчићу.

„Ових дана је толико хладно да сам морала још једну мању грејалицу да укључим, не би ли се некако угрејали“, прича нам Јелена док на брзину отвара и затвара врата маленог собичка, који им уједно служи и као примаћа и као спаваћа соба.

Успут нам објавшњава да је преко ноћи толико хладно да и она и деца спавају са капама на главама.

„Али прегрмећемо и овај јануар, као што смо прегрмели и много тога у животу“, храби Јелена и себе и своје три делије.

Василије, Јордан и Андрија Ђорђевић

„Како је момци, јесте ли се обрадовали поклонима?“  – питам малишане.

„Јесмо!“ – одговарају сва тројица ко из топа.

Василије је добио мобилни телефон, годину дана млађи Андрија лаптоп рачунар, а најмлађи Јоца таблет. Брзо отварају пакете као што то чине сва деца на свету, када желе да се похвале новим поклонима.

Јелени је од навијача Црвене звезде уручена новчана помоћ од 500 евра.

„Ускомешана су ми осећања, нисам очекивала оволико поклона, а посебно не новац.  Захвална сам „Делијама“ што су нам учинили да овај Божић и Српску Нову годину дочекамо срећнији и са топлином око срца“, прича усхићено Јелена и додаје:

„Када су ми уручили поклон рекли су да су видели причу о нашој породици на ТВ Прва и да су одлучили да и нас уврсте у списак за помоћ“.

Јелена наглашава да се посебно захваљује Епархији рашко-призренској и хуманитарној организацији „Мајка девет Југовића“ који су јој више пута до сада помагали.

„Доносили су храну, помоћ, новац, посебно сада пред Божић, и ја и моја деца им то никако нећемо и не смемо заборативи, јер су ми пружили руку спаса, онда када сам помислила да сам сама и беспомоћна“, говори она готово кроз плач.

Сада се и у овај мали и скроман дом уселила срећа и радост. Бар за једно врме бриге око утрошене стује, ђачког прибора, нових патика, обуће и одеће неће мучити ову породицу. У прохладном собичку на јануарских – 11 греје их помисао да на овом свету има добрих људи који су ту да друге учине срећним.

Јелена са децом, фото: И. М. ГрачаницаОнлајн

Навијачи Црвене звезде припремили су и поделили више од 2.000 поклон пакетића за децу са Косова и Метохије. Осим пакетића „Делије“ су припемиле и 15 коверти са по 600 евра деци социјално угрожених породица, као и по 10 лаптоп и таблет рачунара и исто толико мобилних телефона.

Помоћ у вредности од скоро 60.000 евра малишанима претшколског и школског узраста из Грачанице, Угљара и Прилужја уручили су: Љубомир Станковић, председник навијача Фудбалског клуба Црвена звезда, Владимир Шавија и други.  


 

Иван Миљковић