Грачаница, улица отвореног срца

Манифестација „Грачаница отвореног срца“, одржана у Грачаници уочи дочека Нове године по Јулијанском календару, имала хуманитарни карактер. Средства прикуљена од продаје „кловновских носева“, намењена су за лечење Невене Миљковић из Липљана која је оболела од леукемије.

Манифестацију у Грачаници, по угледу на „Улицу отвореног срца“ у Београду, подржали су доктори кловнови слањем кловновских носића, који су по цени од 1 евра продавани на штанду који је био постављен на Тргу ослободиоцима.

У оквиру манифестације одржана је и журка за најмлађе, а малишани су се фотографисали са члановима састава „Тропико бенд”, који ће певати за дочек Нове године по Јулијанском календару. Истовремено деца су могла и да се фотографишу са Деда Мразом.

Манифестацију Улица отвореног срца у Грачаници посетио је и председник општине Грачаница Срђан Поповић који је казао да је Грачаница данас поносна, јер је дечја радост оно због чега сви треба да живимо и да се боримо.

„Њихова љубав је најискренија, без лажних осмеха и скривања. Сва снага за коју се боримо данас је овде сабрана у центру Грачанице. Ово је наш мотив да стварамо бољи живот за њих. Ово што смо данас припремили је само део оног што смо урадили и што планирамо да урадимо. Надам се да ћемо овом манифестацијом која има хуманитарни карактер, бар мало помоћи Невени у њеном излечењу“, рекао је Поповић.

Идеја о организовању ове манифестације потекла је од запослених у Одељењу за здравство и социјалну заштиту општине Грачаница.

Анђелка Ћуп