Услуге електронске управе и на шалтерима општинских управа у четири општине на Северу Косова и Метохије

Директор Канцеларије за информационе технологије и електронску управу доц. др Михаило Јовановић данас је, у присуству помоћника директора Канцеларије за Косово и Метохију Петра Петковића, председника Привремених органа општина Косовска Митровица Александра Спирића, Зубин Поток Стевана Вуловића, Звечан Ивана Тодосијевића и Лепосавић Зорана Тодића и председника Извршног одбора Банке Поштанска Штедионица Бојана Кекића, пустио у рад ПОС терминале на шалтерима општинских управа ових општина.

Увођење ПОС терминала представља прву услугу еУправе која је уведена у јужној српској покрајини са циљем да грађанима олакша плаћање административних такси на шалтерима општина, док је Банка Поштанска Штедионица на овај начин постала још једна партнер банка Канцеларије за ИТ и еУправу у прихватању свих платних картица путем ПОС терминалима на шалтерима органа јавне управе.

„Од данас једна од савремених услуга електронске управе која је доступна у градовима и општинама широм Србије, доступна је грађанима Косовске Митровице, Зубног Потока, Звечана и Лепосавића. Све административне таксе могу да се измире на лицу места плаћањем платним картицама, без потребе одласка на шалтере банке или поште. Захваљујући електронском плаћању на шалтерима управа, грађанима штедимо време и обезбеђујемо да на брз и једноставнији начин користе услуге. Ово је само први корак у намери да све услуге електронске управе које су доступне  широм Републике Србије буду доступне и нашим грађанима на Косову и Метохији, чему ће Канцеларија за ИТ и еУправу посвети посебну пажњу” изјавио је Јовановић.

Развој еУправе и увођење електронских услуга је пут за успостављање економичне, ефикасне и транспарентне јавне управе, а истовремено представља и  најефикаснији начин борбе против корупције и сиве економије.

Том приликом Александар Спирић, председник Привременог органа општине Косовска Митровица, извршио је плаћање путем ПОС терминала и истакао да омогућавање ове електронске услуге представља само почетак развоја еУправе у овим општинама.