Градоначелник јужне Митровице предао Весељију петицију за уједињење подељеног града на Ибру

Председник Скупштине самопроглашеног Косовa Кадри Весељи, примио је данас градоначелника јужне Косовске Митровице, Агима Бахтирија, који му је уручио петицију грађана јужне Митровице о уједињењу јужног и северног дела тог града на северу Косова.

Весељи је том приликом нагласио да ће петиција од стране Скупштине самопроглашеног Косова бити третирана веома озбиљно те да ће се обратити надлежној парламентарној комисији да о њој расправља.

„Петиција се третира у Скупштини Косова на основу процедура. Имамо много људи који траже од нас да заштитимо њихова права. Радићемо заједно, неће доћи до ескалације ситуације. Митровица је Митровица и заувек ће осати на Косову “, нагласио је Весељи.

Градоначелник јужне Косовске Митровице, Агим Бахтири је затражио да Митровица као град убудуће има једног председника, без обзира на етничку припадност.

Бахтири је истакао да после оставке градоначелника општина са већинским српским становништвом, Северну Митровицу сада предводе, како је нагалсио,  „паралелне структуре“.

Бахтири је додао да 15.000 албанских становника расељених из северног дела града живе на југу, са статусаом избеглица у свом граду.

„У име грађана Митровице, али и у име Срба који су блокирани политиком, захтевамо да ову петицију размотри Скупштина и на крају добијемо статус председника за уједињени град, без разлике које је етниче припадности“, рекао је градоначелник јужног дела града Агим Бахтири.

 

И.М.