Грачаница: Обележена школска слава

Пресецањем славског колача, али и богатим програмом који су припремили ученици и наставници, данас је у ОШ „Краљ Милутин“ у Грачаници прослављен дан Светог Саве, првог српског просветитеља, архиепископа, оснивача цркве и школе.  

 

Обележавање школске славе почело је извођењем химне Светом Сави, а потом је локални парох освешао и пресекао славски колач.

„Хтео бих да посетим да црква данас слави осам векова од своје самосталности, а то свакако дугујемо нашем Светитељу Сави. Нека је на помоћ и нека је срећна слава“, пожелео је присутнима парох Трајко Влајковић.

Фото: ГрачаницаОнлајн

Ове године је у светосавском програму учестовало близу две стотине ученика виших разреда Основне школе. У школској фискулутруној сали окпио се и велики број родитеља, како би подржали и бодрили малишане који су учестовали у рециталу, скечевима и фолклорним играма.

Фото: ГрачаницаОнлајн

„ Ово је велики и радостан празник, наша деца су са одушевљењем рецитовала, одиграла и отпевала све оно што су претходних дана марљиво увежбавала са својим наставницима“, рекао је директор ОШ „Краљ Милутин“ Владимир Милкић.