Коснет и Каљај: Косовска полиција усмерен на борбу против тероризма и организованог криминала

Амбасадор Сједињених Америчких Држва у Приштини Филип Коснет, присуствовао је промоцији пројекта у циљу повећања капацитета за спровођење закона на Косову, усмерених на претње од тероризма. Промоција је обављена заједно са генералним директором Косовске полиције, Рашитом Каљајом, а присусуствовали су и представници тужилаштва и косовских судова.

Амбасада Сједињених Америчких Држава је подржала пројекат обуке припадника Косовске полиције, судова и тужилаштва, у циљу ефикаснијег спровођења закона и унапређења техничких капацитета за борбу против тероризма, саопштила је Косовска полиција.

Амерички амбасадор Филип Коснет је рекао да је америчка амбасада поносна што сарађује на овом дводневном тренингу који пружа организациони оквир закона и политика које ће службеници размотрити када истражују или осуђују терористе.

“Овај догађај је важан за владавину права и регионалну безбедност и сигурност”, нагласио је амбасадор Коснет.

Генерални директор Косовске полиције, Рашит Каљај је истакао да су косовске институције, као и њени грађани одлучни у намери да наставе да граде демократско друштво, у којем су загарантована људска права, без обзира на етничку и верску припадност.

“У духу овога, Косовска полиција остаје посвећена јачању владавине права и спречавању и борби против свих негативних појава и организованог криминала уопште, посебно у превенцији и борби против насилног екстремизма и тероризма”, рекао је Каљај.

А.Ћ.