Јариње: Ухапшен Србин Зоран Ђокић због наводног ратног злочина

Фото ГрачаницаОнлајн: административни прелаз Мердаре

Србин Зоран Ђокић, расељено лице из Пећи, ухапшен је синоћ на администравном прелазу Јариње због сумње да је одговоран за ратни злочин. Косовска полиција га је најпре два сата задржала на прелазу, а потом га је под оружаном пратњом спровела у Пећ, док је његово дванаестогодишње дете морало да буде сведок тог малтретирања, а онда и да само настави пут ка Косовској Митровици, преносе српски медији на које се позива Канцеларија за Косово и Метохију.

-Овај догађај је још једна потврда да Приштина не немерава да одустане од кампање застрашивања српског становништва на Косову и Метохији злоупотребом такозваних тајних спискова осумњичених за ратне злочине, саопшио је директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

Ђурић подсећа да се у „прошлости показало да су готово сви Срби ухапшени на овај начин били невини, и да је једини циљ и исход оваквог поступања стварање сталне атмосфере страха и несигурности, а да је кампања усмерена пре свега према потенцијалним повратницима“.

Канцеларија за Косово и Метохију је саопштила да је ухапшеном Ђокићу обезбедила браниоца, и да ће бито  у сталном контакту са његовом породицом.