Ђурић: Место страдања Славуја и Перенића ће изнова бити обнављано. Одустајање и ћутање значило би амнестију за злочинце!

Да ли ће Приштина и међународне институције икада утврдити ко су вандали и фанатици који из године у годину руше спомен-плочу несталим новинарима Ђури Славују и Ранку Перенићу и тако бар једним малим гестом показати да желе да Косово и Метохија буде истински мултиетничко и дом икоме осим Албанцима?, пита се директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

Ђурић подсећа да су двојица новинара отета али да нису избрисана из наших сећања, и место њиховог страдања биће изнова и изнова обележавано упркос злочинцима и њиховом вандалским пировима, јер, нагласио је, „добро и правда су истрајнији од сваке мржње“.

„Сваке године се гнушамо над истим злоделом, а колеге Славуја и Перенића непоколебљиво обнављају спомен-плочу, јер одустајањем бисмо се поклонили злочинциман, а наше ћутање би било амнестија.

Историја страдања српског народа на Косову и Метохији је исписана неизбрисивим словима, и она се не може ни преорати, ни затрпати, ни минирати, нити силом послати у заборав, зато још једном захтевамо да се расветли судбина Ђуре Славуја и Ранка Перенића“, закључује на крају изјаве директор Канцеларије за КиМ, Марко Ђурић.

И.М.