Popović razgovarao sa predstavnicima lokalnih saveta

Predstavnici Lokalnih saveta izvestili su Popovića o trenutnom stanju u svojim mestima. Svi su imali mogućnost da iznesu  probleme koje muče građane iz sredina odakle dolaze. Najviše primedbi odnosilo se na infrastrukturne probleme.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović istakao je svestan svih problema, kao i da nije moguće sve rešiti odmah, ali da će se lokalna samouprava potruditi da u svim mestima ulaže ravnomerno.

 -Važno je da razgovaramo i komuniciramo, da zajedno odredimo prioritete i napravimo plan za njihovo rešavanje i verujem da ćemo doći do rezultata. Važno je i da Lokalni saveti redovno održavaju sastanke i budu aktivniji u komunikaciji sa svojim meštanima, rekao je Popović.

Predstavnik Lokalnog saveta iz Gračanice Siniša Đorđević zatražio je sanaciju poljskih puteva koji su zbog velikih padavina oštećeni.

Aleksandar Kostić iz Preoca zatražio je asfaltiranje lokalnih ulica u tom mestu.

Prestavnik Gornje Gušterice Slađan Mitić požalio se na nedostatak grobnih mesta u tom mestu, dok je predstavnik Donje Gušterice ukazao na česte restrikcije vode i struje i zatražio sanaciju kanalizacione mreže.

Predstavnici četiri sela u blizini reke Sitnice zatražili su rešavanje pitanja vodosnabdevanja.

Lokalni saveti zatražili su nastavak projekata na socijalnom i stambenom zbrinjavanju, posebno mladih bračnih parova.

Predstavnici Opštine Gračanica su evidentirali svako pitanje i problem na koji je ukazan tokom sastanka. Pojedini problemi biće rešeni što pre, dok je za pojedine neophodna analiza nadležnih službi, koje će nakon toga dati mišljenja i preporuke.

(info služba opštine Gračanica)