РАКИЋ: Ко дирне у наше домове и нашу северну Косовску Митровицу, добиће адекватан одговор

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Косовска Митровица

После данашње изјаве градоначелника јужне Косовске Митровице, Агима Бахтирија да ће бити рата уколико се неко, како је рекао, у оквиру споразума између Београда и Приштине дотакне града Митровице, огласио се председник Српске листе Горан Ракић поруком: „Ко дирне у наше домове и нашу северну Косовску Митровицу, добиће адекватан одговор“.

Српски народ на Косову и Метохији је са највећом озбиљношћу и забринутошћу примио најновије претње ратом од стране албанског градоначелника јужног дела Косовске Митровице, Агима Бахтирија. Очекујем да Кфор и Еулекс, у складу са својим обавезама из мандата који им је поверен, повећају будност и превентивно делују како не би дошло до нарушавања мира и сигурности грађана, јер овакве опасне претње миру у овом тренутку високих тензија, може неповратно да наруши крхку стабилност коју смо као представници српског народа одговорним деловање изградили, у немогућим условим”, каже се у саопштењу Горана Ракића, достављеном медијима.

Ракић поручује да је мир највећа вредност за коју се Срби и њихови представници боре.

“Ми никада нисмо и нећемо претити никоме, али ако неко дирне у наше домове, у нашу северну Косовску Митровицу, онда ће добити и адекватан одговор”, закључује се на крају саопштења председника Српске листе.

Подсећамо да је данас, на скупу поводом обележавања 19 година од убиства 10 и рањавања 25 Албанаца у северној Косовској Митровици, Бахтири рекао да може доћи до рата уколико се“дотакне град Митровица“. Бахтири је пре неколико месеци покренуо и потписивање петиције за уједињење северног и јужног дела Косовске Митровице.

Анђелка Ћуп