Хуманитарна акција младих из Косовске Каменице

Доброчинство младих из Косовског поморавља, који су ових дана покренули хуманитарну акцију, изазвала је мноштво позитивних коментара и опште одушевљење код грађана.

Омладина СПС-а Косовске Каменице финансирала је и обезбедила пакетиће за децу најугроженијих породица у селима: Панчело, Доморовце, Кололеч, Босце, Мочаре, Беривојце, Стрелица у општини Косовска Каменица.

Фото: Т. Јовановић, ГрачаницаОнлајн

Обилазећи претходно све угрожене породице, омладинци су одлучили да покрену хуманитарну акцију, којој како су нагалсили, није био циљ политичка промоција, већ хуманост, слога и пружање помоћи суграђанима зарад њиховог пристојног живота.

Фото: Т Јовановић

-Окупили смо се првенствено да помогнемо нашем народу који се бори да опстане на овим просторима. Наша помоћ је од великог значаја, наш циљ је да окупимо људе различитих политичких опредељења, социјалних статуса, полова и узраста како би сви заједно расли, напредовали и борили се за свој опстанак на нашим огњиштима, рекао је председник омладине Социјалистичке партије Србије за Косовску Каменицу Филип Ђорђевић.

Ђорђевић је нагласио да ово није прва хуманитарна акција и да ће се следећа организовати већ крајем фебруара.

Фото: Тамара Јовановић, ГрачаницаОнлајн

Упркос бројим предрасудама, сви су позитивно били изненађењи одзивом великог броја људи из свих села општине Косовска Каменица, који су понудили помоћ у виду одеће, обуће, играчака, хране, новца.

У уторак 5. Фебруара, омладина Косовске Каменице је реализовала акцију обишавши све вишечлане породице широм општине, које су социјално угрожене. Поделивши пакете помоћи обрадовали су малишане и њихове родитеље. Хуманитарн акција је успешно завршена, а на припреми следеће се већ увелико ради.

 

Тамара Јовановић