Simić: Šef UNMIK-a ni reči o tajnim optužnicama protiv Srba i otimanju Trepče. Čega se plašite gospodo?

Šef UNMIK-a u Zahir Tanin je u izveštaju pred Savetom bezbednosti UN-a tri puta više vremena govorio o ženskom preduzetništvu i rodnoj ravnopravnosti na Kosovu i Metohiji, nego o napadima na imovinu i Srbe na Kosmetu i pretnjama miru koji dolaze prema severu Kosova i Metohije, napisao je na svom fejsbuk profilu poslanik Srpske liste Igor Simić.

-Tužno i sramno za jednu misiju i organizaciju koju su stvoritelji videli kao zaštitu mira i bezbednosti na svetu! Ni reči o tajnim optužnicama kojima se terorišu Srbi na Kosovu i Metohiji, posebno prema onima koji odluče da se vrate na rodnu grudu.

Simić je primetio da je  šef UNMIK-a Zahir Tanin, skromno i pažljivo biranim rečima, govorio o taksama koje je Priština uvela na robu iz Srbije i koje je poslanik Srpske lista nazvao anticivilizacijiskim činom Prištine prema Srbima.

-Ni reč o pokušaju da se otme Trepča-Sever. Apsolutno sam razočaran pitam ih sve redom, od čega se plašite gospodo, napisao je Simić na fejbuku posle sinoćnje sednice Saveta bezbednosti UN-a u Njujorku.

I.M.