Српска листа: Протести у Грачаници доживели фијаско

Српска листа оцењује да су покушаји да се у Грачаници, у централном делу Косова и Метохије, лажно створи слика о нејединству српског народа и да се индукује раздор тамо где га најмање има, доживели фијаско, због чега честита суграђанима, наводи се у саопштењу достављеном медијима.

Српска листа никада није инсистирала на потпуном политичком јединству српског народа самом због себе, нити је њега могуће игде до краја постићи, али Грачаница је данас, као и северна Косовска Митровица пре неколико дана, показала да су Срби на Косову и Метохији свесни колико је пресудно за њихов опстанак да у свакоме тренутку манифестују јединство и чврстину о одбрани својих елементарних права и националних интереса.

Многи су данас навијали и прижељкивали да се Грачаница осрамоти и да покаже да су међу њеним житељима страначке поделе снажније од свести о заједничкој угрожености и заједничком циљу, али сви они су данас поражени, наглашава се у саопштењу.

Даље се наводи да су представници Српске листе задовољни с и због чињенице да се коначно и јасно показало колико је минорна подршка коју међу својим некадашњим суграђанима има пропала политичарка са Савског Венца Рада Трајковић, која се годинама лажно у јавности издаје за представницу Срба са Косова и Метохије.

Број учесника тзв. протеста, коју су у Приштини и албански и инострани кругови жељно ишчекивали, показао је колико су Срби имуни на сва настојања да буду разједињени и колика је немоћ оних који би да се, користећи појединце, домогну власти и дају себи на медијском значају.

Овај пропали протест показао је да грађани нису заборавили оне коју су годинама спроводили политику расипања државног новца и запошљавања рођака и пријатеља а истовремено и политику збрињавања и удомљавања своје деце далеко од Косова и Метохије.

Грађани нису заборавили ни да они који су данас протестовали против Србије нису ниједног тренутка током претходна три месеца били уз свој народ на протестима против Приштине и антицивилизацијских такса на српску робу.

Грачаница је симбол српске чврстине и несаломивости, симбол српске свести о заједничкој мисији и циљу, и данас је показала да је у сваком смислу путоказ и пример читавом српском народу.

Храброст није носити транспаренте против сопствене државе у срцу Грачанице, храброст је памтити жртве које је Грачаница дала, сећати се свих страдања, бити достојанствен и имати планове за опстанак и бољитак нашег народа, закључује се на крају саопштења Српске листе.