Црква у Бабљаку обијена 21. пут

Црква у Бабљаку, фото: РТК 2

Црква Свете Тројице у повратничком селу Бабљак у близини Урошевца обијена је касно синоћ, а провалници су побацали иконе по поду храма, украли 10, евра и 500 динара, покупили ситан новац са икона и нешто од алата који се налазио у цркви. Информацију је за портал ГрачаницаОнлајн потврдио парох урошевачки отац Трајко Влајковић.

Урошевачки парох је рекао да је од црквењака Рајка Денића из Бабљака обавештен о обијању цркве у том месту.

-Он је пријавио случај полицији, која је изашла на терен и направила извештај о томе. Од матерријалне штете однето је 10 евра и 500 динара и ситниш са икона. Иконе су побацане по целом храму, а провалници су ушли кроз прозор цркве иако је био ојачан металним решеткама. Провалници су проболи решетке, разбили прозор и ушли у цркву, испричао је отац Трајко.

Црква Свете Тројице у Бабљаку је до сада обијана чак 21 пут. Отац Трајко Влајкоивћ каже да је ово четврти пут да се у православни храм у овом повратничком месту проваљује, од како је он дошао да службује у Урошевцу.

-Управо из тих разлога смо ставили решетке на прозоре храма. Међутим, они су и те решетке сломили, ушли кроз прозор и урадили то што су урадили, испричао је портал ГрачаницаОнлајн урошевачки парох.

Бабљак је повратничко село у коме поред двадесетак српских породица живе и Албанци и удаљено је 15 километара од Урошевца.

И.М.