Шилово: Поводом Сретења, изложба фотографија и трибина «Улога жртве у формирању државности и идентитета»

Дом културе „Грачаница“ и Културнo – просветни центар „Божидар Митровић Шандор“ из Шилова, поводом Сретења, Дана државности Републике Србије, организују изложбу фотографија и трибину у Шилову.

У уторак 12. фебруара у 18:00 часова, биће отвоерена изложба фотогрaфија „Велики рат на Косову и Метохији 1914 – 1918.“ у Галерији  културно–просветног центара „Божидар Митровић Шандор“ у Шилову.

У четвртак 14.фебруара .2019. године у 18 часова биће одржана трибина „Улога жртве у формирању државности и идентитета“ у Културнo – просветном центару „Божидар Митровић Шандор“ у Шилову.

На трививини учествују историчари: Јован Алексић и Александар Гуџић, саопштено је из Дома културе у Грачаници.

Изложба Велики рат на Косову и Метохији 1914 – 1918.“ подељена је у две целине. Први део садржи фотографије ратног репортера Ристе Марјановића и Ратног албума 1914–1918. потпуковника Андре Поповића које приказују повлачење краља, владе, војске и народа преко Косова и Метохије.

Други део изложбе садржи фотографије, ратне дневнике, војничка писма, дописне карте, споменице и осталу историографску грађу учесника Првог светског рата који су рођени на Косову и Метохији или су на Путу патње кроз њега пролазили. Неке од фотографија су први пут објављене и изложене.