Владика Западно – амерички Маским богослужио у призренском Саборном храму Светог Ђорђа

На дан када СПЦ слави Светог Јефрема Сирина, Свету архијерејску литургију у Саборном Храму Светог Георгија у Призерену служио је епископ  Западно – амерички, господин Маским. 

Света литургија је служена уз салужење игумана манастира Светих Архангела архимандрита Михајла, пароха призренских Слободана и Ђорђа, професора и свештенослужитеља Богословије „Кирило и Методије“ у Призрену, као и оца Миајла Бецковића из Боке Которске, који је на Косово и Метохију и Призрен дошао са педесетак бокељских поклоника.

Владика Западно амерички Максим, фото:О. Радић, ГрачаницаОнлајн

Призренски богослови појали су за певницом,  док их је помно слушало и Господу се молило стотинак верника из Призрена, Ораховца, села Новака код Призрена али и из Грачанице.

Светом путиру приступио велики број деце и окупљених, а на крају литургије је владика Западно – амерички Максим, у кратком слову, поздравио поклонике из Црне Горе, али и све којима су Косово и Метохија у срцу.

-Нека је срећан и благословен овај дан у овом Храму Божјем у коме нам је Господ даровао извесност благослова и гаранцију да је увек са нама и да је неодступан и да нас воли, сву своју дечицу и посебно оне који љубе и носе Косово и Метохију у своме срцу и чува свагда овај град, његове житеље, наше богослове и све поклонике, вас који сте дошли из далеке Црне Горе и наравно остале поклонике. Да нас Благослов светог Георгија свагда штити и води. Бог вас благословио све!, рекао је владика Максим.

Фото: Оливера Радић, ГрачаницаОнлајн

После литургије верници су са владиком и домаћинима свратили на послужење у Призренску Богословију, а поклоници из Црне Горе наставили своје ходочашће Метохијом до манастира Зочишта, Дечана и Пећке Патријаршије.

О. Радић – И. Миљковић