Двери упутиле молба СПЦ да се додели орден Дику Матрију

На ванредној конференцији за медије, члан Председништва Српског покрета Двери Драгана Трифковић говорила је о молби Српској православној цркви да се Дику Мартију додели орден Светог Саве првог реда за његов истраживачки рад поводом злочина над Србима на Косову и Метохији.

„Дик Марти је задужио српски народ разоткривањем монструозних злочина над Србима у извештају који је поднео Савету Европе. Организована трговина људским органима на Косову и Метохији, односно Албанији, би била заташкана да овај храбри човек није вредно радио на прикупљању доказа и разоткривању истине.“ – истакла је она.

Трифковић је нагласила да ће Марти због тога остати упамћен у историји као и Арчибалд Рајс који је представио свету извештаје о аустроугарским злочинима у Првом светском рату.

Драгана Трифковић је такође казала да је Српски покрет Двери планирао да молбу упути и Канцеларији за ордење, али с обзиром да председник Србије, који је задужен за доделу ордења, сарађује са ратним злочинцима Хашимом Тачијем и Рамушем Харадинајем, који су означени као главни организатори трговине људским органима на Космету и ратне злочине над Србима, као и да је с њим у коалицији, било би незамисливо да додели орден ономе ко је те злочине представио Савету Европе и међународној заједници.