Поповић обишао Удружење слепих и слабовидих у Грачаници

Председник општине Грачаница Срђан Поповић обишао је данас на позиву Удружења слепих и слабовидих ову организацију, како би увидео у каквим условима функционише, сазнaо за потребе и проблеме чланова удружења.

У разговору са представницима Удружења Поповић је нагласио да од они Општине Грачаница увек могу очекивати подршку у циљу побољшања квалитета живота и услова рада.

-Са Удружењем слепих и слабовидих имамо изузетну сарадњу. Општина Грачаница жели да буде упућена у њихове проблеме и да их заједно решавамо. Прошле године спровели смо низ активности, једна од битнијих је Видовдански шаховски турнир, а договорили смо и активности за ову годину“, рекао је Поповић.

Неадекватне просторије, тренутно су највећи проблем ове организације која броји 86 чланова, а председник општине Грачаница је обећао да ће се потрудиди да овај проблем буде решен.

Председник удружења Божидар Стојановић се у име свих чланова председнику Поповићу захавалио на посети и разумевању које је показао.

-Ово је први председник који нас је обишао. Имамо великих проблема у функционисању, немамо адекватне просторије, немамо изворе прихода. Општине Грачаница помаже колико може и то нам веома значи“, нагласио  је Стојановић.

Удружење слепих и слаовидих је основано 1946. године у Приштини. Од 1999. Године, из Приштине је удружење измештено у Грачаницу.

(инфо служба општине Грачаница)