Ђурић и амбасадор Кореје: Београд за дијалог, али дијалога нема док је на снази противправна и антицивилизацијска трговинска блокада Приштине

Директор канцеларије за КиМ Марко Ђурић данас је у Боеграду информиасо амбасадора Републике Кореје у Републици Србији Чое Хјонг Чаном о положају српског народа и политичкој и безбедносној ситуацији на Косову и Метохији, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Ђурић је у разговору са амбасадором Чаном истакао да је Приштина низом једностраних аката у последњим месецима угрозила годинама грађену стабилност на терену и елементарна људска права српског становништва у покрајини.

Београд је, према његовим речима, доследно опредељен за дијалог, међутим разговори са Приштином се не могу наставити док год је на снази противправна и антицивилизацијска трговинска блокада за робу из централне Србије.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију је новоименованог амбасадора Републике Кореје упознао са досадашњим током бриселског дијалога, и чињеницом да Приштина и даље, ни након 2124 дана, није спровела своју кључну обавезу, а то је стварање услова за формирање Заједнице српских општина.