Српска листа: Приштинска Платформа има за циљ блокаду дијалога

Са конференције за медије у Скупштини Косова, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Српска листа је саопштила да Платформа Приштине, која је данас представљена јавности,  има за циљ рушење и потпуну блокаду дијалога између Београда и Приштине и да је то још један акт против српског народа, после нецивилизацијских одлука о увођењу такси, формирању војске и промени Статута Трепче.

„Оваква платформа изазива забринутост код српског становништва на Косову и Метохији, јер се иза ње назире права намера Приштине, а то је, у недостатку рационалног и одговорног  дијалога о нормализацији, даље предузимање једностраних и насилних акција према Србима на Косову и Метохији.  У овој намери, а ради слабљења снаге и јединства српског народа, они који не желе наш опстанак на овим просторима ће у наредном периоду посебно настојати да лажним оптужбама, подметањем и измишљеним пријавама, покушају да уруше кредибилитет Српске листе. Данас је да удару наш потпредседник Милан Радоичић, а сутра то може бити било ко од нас, за кога Албанци и њихови ментори означе као сметњу њиховим амбицијама”, пише у саопштењу.

Српска листа позива народ на мир, суздржаност, слогу и опрез, подвлачи да верује у одговорну политику државе Србије и председника Вучића, а међународне представнике подсећа  да не дозволе угрожавање сигурности српских грађана, који желе да живе у миру на својим огњиштима.

А. Ћуп