Слободан Станисављевић из Угљара освојио светски куп у кик боксу

Слободан Станисављевић, кик боскер, тренер и оснивач клуба борилачих вештина „Шакал“ из Лапљег Села, освајио је прво место и златни пехар на светском купу у кик боксу “Октагон“ који је пре два дана одржан у Чешкој.

Двадесетосмогодишњем Слободану је ово трећа наград у каријери, каже да баш и нема пуно времена за славље, јер се већ припрема за наредно такмичење на коме требе да одбрани постојећу титулу.

Слободан после освојеног пехара, фото: приватна архива

Рецепт за спортски успех налази се у одрицању и улагању, не само у тренинге и опрему, већ и у исхрану и остале ствари по којима се разликују аматери од професионалаца, прича Слободан и додаје:

-Аматер вежба два до три пута недељно, а професионалац два до три пута дневно, каже он.

Станисављевић истиче да ће трофеј који је освојио на светском купу у Чешкој отворити многа врата како за њега, тако и за осталих тридесетак бораца, који тренирају у клубу „Шакал“ у Лапљем Селу.

Планира и да подигне ниво форме и да наредне године, с обзираом на то да је његова каријера већ на заласку, освоји све могуће трофеје.

Осим Станисављевнића. који је у категорији до 70 килограма, саваладао вишеструког првака у кик – боксу Миломира Петковића (20) из Лознице, на такмичењу за светски куп у чешком граду Злин, учествовао је и Душан Ивановић из Лапљег Села. На турниру је учествовало 22 такмичара, а одржано је 11 мечева.

За успех и награду коју је донео на централно Косово Слободан се захваљује на помоћи доктору Небојши Миловановићу и начелници Хитне Помоћи из Лапљег Села, Марини Мадић Марковић који су водили рачуна о његовом психофизичком здрављу током напорних тренинга и припрема за такмичење. Захваљује се Општини Грачаница која је помогла његово учешће на такмичењу, као и друговима:Горану, Душану, Ивану и приваној фирми Макс Бет из Грачанице.

Станисављевић се такође захваљује и Председнику привременог органа Општине Приштина са седиштем у Грачаници и директорима ове институције, који су се, како је нагласио, свим силама трудили да спортисти не оду на такмичење.

Носилац златног пехара из Чешке њима је у спортском духу поручио:

„Добро се добрим враћа“.

Иван Миљковић