Најновија вест: Породици Вулићевић из Видања код Клине украдена стока и аутомобил

Породици Милије Вулићевића у селу Видање код Клине синоћ је украдена стеона јуница, два телета и аутомобил, који је јутрос пронађен неколико километара од имања. Реч је о најбројнијој, дванаесточланој, српској породици у Видању, која је жртва лопова већ била и 2006. године, када су јој украдена два бика. То је за наш портал потврдио и председник Привременог органа Општине Клина, Божо Шарковић. Тренутно припадници Косовске полиције врше увиђај у Видању.

Тим поводом се огласила и Канцеларија Владе Србије за Коосво и Метохијуупозорењем „да инциденти овакве врсте продубљују јаз између српског и албанског народа на Косову и Метохији, да стварају климу несигурности, посебно када се крађе догађају у српским енклавама.“

„Још једном од полиције у општини Клина и међународних снага на Косову и Метохији захтевамо да појачају безбедност преосталих српских житеља, јер управо је положај Срба у енклавама попут Видања најпоузданији показатељ стања људских права на терену. Без обзира да ли је ова крађа почињена само из користољубља или је део организоване кампање застрашивања, резултат је исти – страх и неспокојство житеља Видања. Срби су предуго били дозвољена мета за лопове, насилнике и екстремисте, и надлежни органи на Косову и Метохији морају да учине више напора како би се то променило, зато је ова крађа прилика да полиција и правосуђе на терену покажу да ли су заиста у служби стварања мултиетничког друштва које почива на поштовању људских права“, каже се у саопштењу, у којем Канцеларија за КиМ обећава да ће помоћи породици Вулићевић да надокнади губитак.

А.Ћ.