Српска листа: Ограђујемо се од Дијане Живић као представнице српског народа

Српска листа се јавно ограђује од Дијане Живић као представника српског народа, каже се у данашњем саопштењу и наглашава да њени чланови неће сарађивати са њом, јер на функцију није дошла, како се наводи, вољом бирача и српског народа, већ одлуком Рамуша Харадинаја и његовим договором са опозицијом у Београду.

„Одлуком да на место министра пољопривреде именује несвршену студенткињу књижевности којој је то прво радно место и која нема никакав легитимитет у српском народу, као ни партија из које долази, Рамуш Харадинај је потврдио да су његове изјаве у којима говори да поштује српски народ на КиМ само лаж. Између њега и свих других политичких лидера косовских Албанаца нема разлика када треба понизити Србе”, пише у саопштењу Српске листе после данашњег именовања Дијане Живић из Самосталне либералне странке за министра пољопривреде у Влади Косова.

Српска листа наглашава да је једина опозициона партија у Приштини, чијих девет посланика има јасан задатак, а то је рушење ове власти у Приштини.

„Због серије једностраних антисрпских потеза Рамуша Харадника, од пребијања српских представника, увођења антисрпских такси, формирања некакве војске, усвајања некаквог једностраног и једногнационалног статута Трепче, Српска листа не само данас, већ и убудуће неће политички сарађивати са њим и његовом партијом. Након серије једностраних потеза уперених против Срба, Харадинај је још једном показао своје лице, али не само он, већ и предводници опозиције у Београду Ђилас, Јеремић и Обрадовић, који могу да објаве приступање Харадинаја као новог члана „1 од 5 милиона“, каже се у саопштењу.

У саопштењу за медије, Српка листа закључује да је „Дијана Живић из Самосталне либералне странке, чији чланови учествују у протестима Савеза за Србију на Косову и Метохији и делују против државне политике, данас и званично постала спона између Ђиласа, Јеремића, Обрадовића и Харадинаја”.

А.Ћ.