Екрем Мустафа на регионалној конференцији „Брдо процеса“ у Скопљу

Министар унутрашњих послова Косова, Екрем Мустафа присуствује дводенвној министарској конференцији  „Брдо процеса“, која се одржава у Скопљу, а чији је домаћин Министарство унутрашњих послова Републике Северна Македонија. Главна тема конференције која је окупила министре унутрашњих послова из региона јесте процена спровођења иницијативе за побољшање интеграције унутрашње сигурности.

Косовски министар унутрашњих послова Екрем Мустафа је рекао да интегрисани безбедносни механизам унутрашње безбедности стално показује конкретне и одрживе резултате у развоју капацитета и јачању сарадње међу државама Западног Балкана.

-Овај механизам је успео да побољша координацију акција држава Западног Балкана и разних донатора присутних у нашем региону, смањујући преклапање или дуплирање акција, рекао је Мустафа.

Упркос напретку који је регион постигао у борби против тероризма и насилног екстремизма, озбиљних злочина и безбедности граница, Мустафа је рекао да још увијек има доста посла на постизању европских стандарда.

У обраћању министрима, Екрем Мустафа је нагласио да је Косово показало велике резултате у борби против тероризма и насилног екстремизма, који се огледају у извештајима Европске уније.