Гораждевац: графит УЧК на вратима српске куће

Маскирана ооба са фантомком на глави исписала је графит УЧК (Ослободилачак војкса Косова) на улазним вратима породичне куће Миланка Дакића из Гораждевца. Како је јавио радио Горажедевац, инцидент се догодио синоћ око поноћи, а маскирано лице је приметио Миленков син, Лука Дакић.

Случај је пријављен Полицији Косова која је одмах отворила истрагу. На место догађаја, осим локалне полиције, изашли су  припадници истражне јединице из Пећи.

Графит „УЧК“ на вратима српксе куће у Гораждевцу, фото: Радио Гораждевац

Миленко Дакић је у изјави за Радио Гораждевац описао шта ноћас догађало у дворишту њихове породичен куће.

– Лука изашао вани видео је нешто црно, али је рачунао је да је то наш пас и кад је упалио лампу човек је са фантомком на глави чучао је доле. Кад је видео светло он је побега. Међутим, кад су после двадесет минута до пола сата Лука и његова мајка пошли на спавање, видели су горе на степеништу да је на улазним вратима куће црним словима исписано УЧК, испричао је Миленко

Дакић додаје да је ово јасна порука Србима и да се крађе и иниценти, постале готово свакодневна појава у овом месту као се због тога преостали Срби боје за будућност своје деце.

Инцидент у породичној кући Дакића десио се само двадесет четири часа пошто што је у другом делу Гораждевца украдена стеона крава Веску Дашићу.

(извор: Радио Гораждевац)