Проф. др Даница Грујучић организује трибину у Грачаници

Фондације за младе проф. Др Даница Грујичић организује трибину у Грачаници у суботу, 09. марта у 12 часова у Дому културе, саопштено је из Фондације.

Професорка Грујучић ће на предавању представити фондацију која носи њено име, а која има за циљ да оснажи и мотивише младе људе да се образују. Циљ ове фондације је проналажење младих талената из света науке, уметности и спорта и њихово стипендирање или финансирање како би могли у најбољем светлу да прикажу свој таленат. Говориће о реформи комплетног образовања и здравства у склопу подршке младима да остану у својој земљи и постану најбољи у својим професијама, одговаће на питања грађана.

Проф. Др Даница Грујичић школу је завршила у Москви, где је и започела студије. Магистрирала и докторирала у Београду. Редовни је професор на Медицинском факултету Универзитета у Београду, прва жена шеф Катедре Хирургије са анестезиологијом од оснивања. Председник је Комисије за психоактивне супстанце Министарства здравља, начелница Одељења за Неуроонкологију Клиничког центра Србије, и директно је заслужна за добијање Гама ножа. Она тренутно руководи пројектом изградње Центра и набављања Икс ножа. Објавила је више од 250 научних радова.
Позивају се грађан да присустувују предаваљу проф. др Данице Грујучић чији су видео предавања на друштевним мрежама веома посећена, популарана и гледана.