Prof. dr Danica Grujučić organizuje tribinu u Gračanici

Fondacije za mlade prof. Dr Danica Grujičić organizuje tribinu u Gračanici u subotu, 09. marta u 12 časova u Domu kulture, saopšteno je iz Fondacije.

Profesorka Grujučić će na predavanju predstaviti fondaciju koja nosi njeno ime, a koja ima za cilj da osnaži i motiviše mlade ljude da se obrazuju. Cilj ove fondacije je pronalaženje mladih talenata iz sveta nauke, umetnosti i sporta i njihovo stipendiranje ili finansiranje kako bi mogli u najboljem svetlu da prikažu svoj talenat. Govoriće o reformi kompletnog obrazovanja i zdravstva u sklopu podrške mladima da ostanu u svojoj zemlji i postanu najbolji u svojim profesijama, odgovaće na pitanja građana.

Prof. Dr Danica Grujičić školu je završila u Moskvi, gde je i započela studije. Magistrirala i doktorirala u Beogradu. Redovni je profesor na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, prva žena šef Katedre Hirurgije sa anesteziologijom od osnivanja. Predsednik je Komisije za psihoaktivne supstance Ministarstva zdravlja, načelnica Odeljenja za Neuroonkologiju Kliničkog centra Srbije, i direktno je zaslužna za dobijanje Gama noža. Ona trenutno rukovodi projektom izgradnje Centra i nabavljanja Iks noža. Objavila je više od 250 naučnih radova.
Pozivaju se građan da prisustuvuju predavalju prof. dr Danice Grujučić čiji su video predavanja na društevnim mrežama veoma posećena, popularana i gledana.