Клина: Поново серијски напади на имовину Срба поврантика

Непознате особе обиле су и опљачкале готово све куће срских повратника у селу Грабац код Клине, јавља Радио Браво, а преноси ТВ Мост из Звечана. Ово је прво повратничко село у општини Клина у коме је подигнуто 28 кућа за повратнике, које су сада празне.

Силвија Рашковић, шефица општинске кацеларије за заједнице и повратак рекла је да је КФОР, који врши мониторинг ових повратничких села, обавестио канцеларију да је извршена пљачка и преметачина у свим кућама у селу Грабац и да је том приликом извршио увиђај.

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Силвија Рашковић

До прошле године једине повратнице у овом селу биле су осамдесетседмогодишња Илинка Нешић и осамдесетдвогодишња Борка Конић које су често биле мете пљачкаша и које су отишле прошле године из овог села које је након тога постало потпуно пусто.

Обијена кућа у Грабцу, фото: Радио Браво

Ово је само један у низу случајева крађе имовине повратника у општини Клина. Пре само пар дана у селу Клинавац у коме сада живе само две повратничке породице, обијене су две празне куће, док су маскирани нападачи покушали да обију и кућу Богољуба Воштића који се у том тренутку налазио у кући.

Слободану Лопачанину из овог села пре неколико ноћи украдене су кокошке из дворишта куће у којој живи са својом супругом од 2006. године.

У општини Клина данас живи око 200 Срба повратника који су често на мети лопова.

(Извор: Радио Браво, ТВ Мост)