НАТО бомбе главни узрочник за пораст малигних обољења код деце

У Србији од рака оболи дупло више малишана него у остатку Европе, наводи се у статистицу коју обелодањује редитељ Борис Малагурски.  После НАТО бомбардовања код нас, од канцера оболева 335 деце на 1 милион становника, а у европским земљама 165. Да је овде реч о директним последицама бомбардовања говори податак да је 1999. године, пре агресије, у Србији на милион становника од рака оболевало 160 малишана, дакле, мање од европског просека


Нема особе у Србији која директно или индиректно није осетила последице бомбардовања. У Србији више нема породице која нема неког оболелог од малигних болести. Ради се не само о еколошкој катастрофи, већ је намера НАТО била геноцидна, намерно су гађали подручја на мапи хазарда. И сада, када се у Србији спрема тужба против НАТО земаља, НАТО интензивира кампању против истине – први човек НАТО Јенс Столтенберг изјавио је да бомбардовање осиромашеним уранијумом „није оставило никакве трајне последице“.

Борис Малагурски, фото: приватна архива

Малагурски истиче да је неопходно, како бисмо победили на правном пољу,  да добијемо медијски рат и позива све који у су прилици да подрже трећи део његовом чувеног документарног филма „Тежина ланаца 3“ који ће открити истину и премијерно представити документе који потврђују да су САД знале за штетност осиромашеног уранијума пре бомбардовања, наводи млади српски редитељ документараца кога многи поистовећуу са чувенимом америчиким редитељем Мајклом Муром. .

И. М.